Owner Post SWEETHEART Follow Dash



Aiyra's Story
Not Just A Blog

AWESOME ME (:


Holla Readers !
AIYRA I JOHOREAN I HRS I UiTM KBM Strictly No LOVE b4 MARRIED
You are Never too OLD to Set Another Goal or to Dream a New Dream
You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.
Enjoy Your Day (:

Just A Quote

⊰HOVER ME!⊱
Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back.
[Live Life To The Fullest Because Every Moment Is Precious]
[http://itsaiyralife.blogspot.com]


Skins by: ZieyrAiyra
Do's : Leave Your Footprint,Click FOLLOW Button
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Dont's : Curi Copyright Saya (:

MAAFKAN AKU SAYANG (!) 1



“Dania ! Best la seminar hari tu.”,ujar Isha dengan penuh teruja. “Ofcourse la best kan ? Orang tu kan kena kacau dengan mamat handsome pula tu.” , sindir Dania. “Ala kau ni tak kan jealous kot ? Lagipun entah siapa mamat tu pon aku tak kenal. Tak pernah nampak pun kat sini.  Lelaki zaman sekarang ni muka je handsome perangai macam beruk ! “, terang Isha sambil menguis Frutti Tutti di hadapannya. “Untunglah nasib badan ada orang admire. Tak macam aku kan ?”, ujar Dania merendah diri. “Eh ! Dah la malas aku nak layan kau ni. Jom la balik !”, ajak Isha.

“Siapa erk mamat hari tu ? Muka boleh tahan. Macam baik je tapi nakal pun ada. “, monolog Isha di dalam hati sambil mengusap lembut anak patung comel berwarna pink kepunyaannya.


*Eiyh , buta ea nak langgar langgar orang ? Jalan tu tengok la depan. Mata letak kat lutut ke apa ?
>Fuhhh ! Garangnya dia. (sambil berlalu pergi)
*Pergh ! Bla macam tu je ? Bukan nak minta maaf ke apa.
Di dalam bilik seminar…
*Isha ! Mamat tu asyik perhatikan kau jer aku tengok. Dia minat kau la tu. Mesti tadi dia saja je langgar kau.
>Lantak la dia. Dah langgar orang bukan tahu nak minta maaf. Gila agaknya.
Di luar bilik seminar…
*Hai awak !
>Kau nak apa ? Nak minta maaf ?? Sory la aku malas nak layan perangai kau yang entah apa apa ni. Jom Dania ! Kita bla.(sambil berlalu pergi)
*Eh ! awak ! saya tak cakap pun nak minta maaf. Perasan je awak ni.
>What ? So , jerk ! Habis , kau nak apa ?
*Nak awak lar. Boleh ?
>Eee. Miangnya mamat ni.
*Miang ? Tak la. Gatal je.
>Tak kuasa aku nak layan kau ! (sambil berjalan laju)

Ishhhh ! Asal aku fikir pasal dia pula ni. Semak je. Lagipun esok kan ada kelas tambahan baik aku tidur dari fikir pasal mamat tu. Bukan ada faedah pon.

Mencintai aku dengan seadanya…
Sanggup menerima insan tak sempurna…

Berkumandang lagu Kisah  Dongeng by Stacy di handphone Nokia N9 milik Isha. “Eiyh ! Nombor siapa ni Dania ?” , soal Isha cemas. “Entah ! Jawab lar.” , jawab Dania. “Tak nak la jawab. Entah entah gangster kampung dusun ke ?” , balas Isha. “Sempat lagi kau nak melawak eh ? Bak sini aku jawab.”ujar Dania sambil mengambil handphone Isha.

*Hello ?
>Hai ! Ni Puteri Isha Maira ke ?
*Oh ! Bukan. Ni kawan dia. Isha pergi ladies kejap. Siapa ye ?
>Urm. Tak pe lar. Nanti dia dah return from ladies , suruh dia call number ni ya ?
*Kejap kejap ! Isha dah ada ni. (sambil menghulurkan handphone)

“Siapa ?” , soal Isha. “Entah !” ,balas Dania sambil menjungkit bahu.        

*Hello ?
> Hai , awak !
*Maaf ye tapi ni siapa ?
>Hamba Allah dan seseorang yang menyukai awak.
*Siapa ? Nama ?
>Danish Irfan Aiykal.
*Eh ! Maaf ! Saya tak kenal awak. Bye !
>Kejap kejap ! Kalau awak nak tahu. Esok, pukul 2 petang tolong datang ke Taman Tasik Titiwangsa.
*InsyaAllah ! Kalau saya ada masa.
>Okey ! I will wait for you even for a whole of my life until you come there. Bye !

“Kakak ! Nah , ada orang bagi.”, ujar seorang kanak kanak comel berbaju pink yang datang menghampiri sambil memberi sehelai kertas berwarna putih.

Awak , saya tunggu di entrance Eye On Malaysia ! (:
-Irfan-

.will be continue ...

Klik yea ? Lurve U Darl ~ (: